Start 17 april

Beschrijving

1 juni

Afsluiting van het jaar 2014

We hebben nog 2 dagen gewandeld zonder bepakking.
Onze mannen brachten ons weg naar ons eindpunt zodat we alles lopen. De eerste dag hebben we onderweg met hen gepicknickt op franse wijze met wijn en daarna nog 9 km gedaan.

De tweede dag was nog maar 10 km omdat hier een treinstation is, zodat we als we weer willen gaan daar met de trein naartoe kunnen reizen. Dus we zijn heel toepasselijk in La Coquille (wat schelp betekent) gestopt op de Place de St Jaques de Compostelle.

Ook hier werden we weer opgewacht met brood met wijn!

Vandaag wordt mijn verjaardag vast gevierd, ik ben morgen jarig maar dan gaan Louise en Martin weer met de trein van 10 uur uit Limoges naar huis. Mijn stoel was versierd, er stonden bloemen op tafel en ik kreeg cadeautjes, van Rien een kettinkje met een coquille en van L en M twee lekkere reukjes uit een onvervalste Pharmacie.

Straks gaan we gezellig met zijn vieren op zijn frans lunchen zodat vanavond de mobilhome weer opgeruimd kan worden.

Nou, dit was het dan voorlopig, we gaan nu lekker door met vakantie vieren tot half juni en hopelijk zijn mijn benen volgend jaar weer beter.

Ajuus, Joke en Louise

26 mei maandag. Dag 40. 10 km. Bord - Les Cars

Voor het eerst versliepen we onze tijd, 8.20 maakte Louise mij wakker. Na het zoveelste tamelijk karige ontbijt vertrokken we in de regen voor waarschijnlijk voorlopig onze laatste etappe. De regen was niet hard maar toch werden we wel nat onder onze poncho. We dachten tot Chalus te kunnen lopen vandaag maar mede door de regen als dat zere been van mij heb ik besloten dat we tot hier gaan en dan onze mannen afwachten die eerst nog zo'n 500 km moeten rijden. Toen we in een bar in Flavignac zaten viel de regen met bakken uit de hemel, we zagen André en Marieke ook nog als verzopen katten langslopen. Na ieder 2 bakken koffie en inmiddels een uur verder besloten we weer verder te gaan. Nu zitten we in een klein kerkje on Les Cars, waar we onze spullen over de stoelen hebben gehangen, we hebben een half stokbrood met thee verorberd en nu is het afwachten. Het is hier inmiddels erg koud. Er is nog een restaurantje aan de overkant waar we vanmiddag eventueel nog een bakkie kunnen doen. Na anderhalf uur in de bar en nog eens 2 uur wachten verschenen Rien en Martin om ons te halen. Eerst nog een bord patat gegeten met elkaar in de bar en toen naar een camping 30 km verderop, waar Martin al een mobilhome had gehuurd, hij had dus geen zin meer in het kleine (natte) tentje, ook zij hadden vanmorgen een stortbui gekregen tijdens het opbreken. De vouwwagen hebben we dus weer opgezet, die was flink nat maar vandaag droogt hij tussen de buien door. Gisterenavond afgesloten met een lekker glas wijn en daarna gingen we ieder naar ons (eigen huisje)!
De voetreis is dus best toepasselijk in een kerkje geëindigd.
Wij gaan nu een paar dagen uitrusten en misschien eind van de week nog een paar etappes proberen.

We hebben 867 km afgelegd in 40 dagen en met vorig jaar erbij 1252 km.