Start 17 april

Dag 33. Maandag 19 mei

19 mei. Maandag. Dag 23 Gargilesse - Crozant. 19 km

De B & B waar wij zaterdag waren, kunnen jullie bekijken op cheznous-cluis.com , er staat een filmpje op waar je helemaal door het huis loopt, mooi om te zien hoe deze mannen hun huis hebben ingericht.
Vandaag hadden we een etappe van 19 km en dat ging ondanks het grote verloop van laag naar hoog boven verwachting goed. Het landschap verandert van lieverlede in wat ruigere vorm, we hebben de Creuse bereikt en daar hebben we echte sluipdoor rotspaadjes gehad. We hebben vandaag voor het eerst een menu du jour genomen om 12 uur, 4 gangeb incl wijn, water en koffie voor € 13,00.
Dat gaf gelijk een rustpauze van 2 uur, perfect.
Onderweg kwamen we de jongens ook weer tegen , die hadden ons na een rustdag weer ingehaald en nu zijn we allemaal weer in een pelgrimshuis in Crozant. Marijke en André uit Nederland zijn hier ook + Florence, een franse jongedame uit Lille en natuurlijk ook Margerite is er weer met haar hele huishouden.
Ja, Janny, er vinden leuke gesprekken plaats, ik hoorde vanavond zelfs dat Francois misschien wel priester wil worden, bijzonder omdat hij toch echt een gezonde levenslustige jongen is, maar zeer gelovig, hij wilt ook speciaal de mis bijwonen op zondag om de hostie te ontvangen, alleen de bijbel lezen en het evangelie vindt hij niet voldoende.
Het is nu een vrolijke boel buiten voor de refuge, wijntje erbij maar dadelijk gaat iedereen weer slapen want morgen zullen we allemaal weer moeten stappen.