Start 17 april

22 mei. Dag 36

22 mei. Donderdag. Dag 36. 20 km. Marsac - Les Billanges

Ongelooflijk, we zijn de 6e week ingegaan en hebben inmiddels bijna 800 km afgelegd, we hopen volgende week woensdag Perigueux te bereiken.
We hebben gisteren een Frans gezin gezien met 2 kleine meisjes en 2 ezels en we hoorden van gastvrouw Bernie dat ze vandaag bij haar zouden slapen, zij leggen dus maar 4 km per dag af, maar misschien is het gewoon vakantie voor hun.
Gisterenavond en vannacht slecht weer, veel regen en onweer, ook vanmorgen zag het er nog somber uit, maar na een paar spetters klaarde het toch weer op en hebben meest zon gehad met in de middag veel wind.
Het baggeren viel mee, wel veel bos met rotsige paden, dit was een oude Romeinse weg met mooi bemoste stenen langs de kant en we hebben fikse hoogteverschillen overwonnen. En ook niet onbelangrijk, we zijn niet verdwaald. Het was bijna onbewoond gebied, maar in een gehucht met 4 huizen waren de bewoners net bezig om van oude stenen een bank voor pelgrims te maken. Zie foto.
Wij waren dus net een dag te vroeg want het zag er niet naar uit dat dat vandaag klaar zou komen. We hebben op een muurtje onze koffie met broodje genuttigd en de mensen aangemoedigd.
Nu zitten we op een simpel terrasje met een colaatje te genieten en te wachten tot 16 uur, dan kunnen we naar ons slaapadres.