Start 17 april

23 mei. Dag 37. 20 km

23 mei. Dag 37. 20 km. Les Billanges - St. Leonard de Noblat

Rob en Olga: van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk hoor van ons beiden en hopelijk hebben jullie een mooie en leuke dag gehad.

Onze gastvrouw Francoise gisteren heeft voor ons spaghetti gekookt en een lekker toetje gemaakt, soort pannenkoek met vruchtjes en wijn erbij, daarna ging ze naar haar eigen huis en hadden we het pand voor onszelf, het was wel een vieze bende, de douche, wc en slaapzalen, het zag er werkelijk niet uit, maar beneden was het wel leuk, alles mozaïek op de grond en veel kleur. Ons ontbijt stond al klaar, hierna op weg, het weer begon aardig vanmorgen maar in de loop van de dag werd het steeds minder, steeds druppels waar je niet echt nat van werd maar ook steeds koeler ik denk 15 graden zonder zon. Asfalt afgewisseld met bospaden en langs akkers bereikten we om half 4 onze bestemming voor deze dag, thee in bar gedronken, onderweg konden we nog een keer koffie scoren en brood gelukkig.
Hierin de stad kwamen alle pelgrims weer binnenstromen, ze gaan allemaal naar eenonderkomen met alleen een bed voor € 10,00, wij zitten bij een particuliere dame Evelyne voor € 15,00 met ontbijt en lekker samen, leuke vrouw en goed adres.
Er staat een mooie oude kerk hier die we bezocht hebben, er was net een groep toeristen met een gids.
We gaan dadelijk bij haar onze stempel halen en daarna lekker eten.
Onderweg in het bos hebben we een hele gedenkplaats voor pelgrims gezien met allerlei attributen die we zoal gebruiken, van blarenpleisters van het Kruidvat tot kompas, wandelstok, schoenen, sokken enz. Er was ook een kastje met daarin 2 stempels en een boek waar je je naam in kunt schrijven, we zagen dus diverse bekende namen